Jongen (17) bedreigt hulpverlener en mishandelt agente

woensdag 1 november 2017

Breda - Een 17-jarige jongen uit Breda uitte dinsdag 31 oktober ernstige bedreigingen richting een hulpverlener. De politie hield de jongen hierop aan. Hierbij mishandelde hij een agente.

De jongen had die ochtend een gesprek met een hulpverlener in Breda. Tijdens dit gesprek werd de Bredanaar agressief. Hij bedreigde de hulpverlener vervolgens meerdere malen met de dood. Vanwege de ernst van de bedreigingen werd de politie ingeschakeld. 

De hulpverlener deed aangifte van bedreiging, waarop de agenten de jongen aanhielden. Vanwege zijn agressieve houding, brachten de agenten handboeien aan. De jongen werkte niet mee en ging in verzet. Tijdens een korte worsteling zag hij kans een agente hard tegen het onderbeen te schoppen. Agressie of geweld, in welke vorm dan ook, tegen politie en hulpverleners wordt niet getolereerd. Ook de agente deed aangifte tegen de verdachte. De verdachte zit vast voor verder onderzoek. 

De politie en medewerkers met een publieke taak bieden hulp of service aan mensen die daar behoefte aan hebben. De politie zet zich in om u zo goed mogelijk te helpen, maar vraagt daarbij wel wederzijds respect. De politie begrijpt emoties, maar heeft geen begrip voor agressie en geweld.

Wat wordt van u verwacht?

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Etten-Leur | 112 alarmeringen Etten-Leur | Goedkoop Tanken in Etten-Leur | Supermarkten in Etten-Leur | Weerbericht Etten-Leur