Ondergrondse hennepkwekerij aangetroffen

woensdag 5 juli 2017

Rijsbergen - Op een terrein aan de Breedschotsestraat trof de politie dinsdagochtend 4 juli rond 09.00 uur een ondergrondse hennepkwekerij aan. Meerdere personen werden door de politie aangehouden.

De politie kwam de kwekerij op het spoor nadat er een anonieme melding werd gedaan. Toen agenten op het terrein een onderzoek instelde, troffen zij twee zeecontainers aan. In een van de containers stond een trap die toegang gaf naar een ondergrondse ruimte. In deze ruimte was men aan het knippen. In totaal werden 170 hennepplanten er ruim achttien kilo aan henneptoppen aangetroffen. De 65-jarige bewoner, een 35-jarige Fransoos, een 64-jarige man en 53-jarige vrouw uit Breda en een 61-jarige Belg zijn aangehouden. De planten, toppen en bijbehorende apparatuur zijn in beslag genomen. 

Politie, openbaar ministerie en gemeenten geven veel prioriteit aan de aanpak van hennep. Deze plantages veroorzaken vaak stankoverlast, leveren brandgevaar op en bovendien is er dikwijls een relatie met georganiseerde misdaad (geweld, inbraken, overvallen, ripdeals en liquidaties). Burgers die tips hebben over de aanwezigheid van hennepkwekerijen kunnen dit doorgeven:

bron: politie.nl | Categorie: drugs


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Etten-Leur | 112 alarmeringen Etten-Leur | Goedkoop Tanken in Etten-Leur | Supermarkten in Etten-Leur | Weerbericht Etten-Leur