Etten-Leur | straatinfo

fraude politie meldingen

Politie arresteert nepagenten wegens diefstal cq oplichting

dinsdag 01 maart 2011 fraude

De politie heeft dinsdagmorgen een 27-jarige man uit Etten-Leur en zijn 24-jarige vriendin uit Lelystad gearresteerd wegens diefstal cq oplichting. Ze werden in hun woonplaatsen aangehouden en ingesloten op het bureau in Breda.

Het tweetal wordt ervan verdacht op zondagavond 5 december 2010 op de A16 een 27-jarige Spanjaard en een 34-jarige Duitser in totaal 1650 euro afhandig te hebben gemaakt. De twee verdachten deden zich voor als politieagenten - compleet in uniform - en zetten de Spanjaard die achter het stuur zat, ter hoogte van Moerdijk aan de kant. Vervolgens vertelden de nepagenten dat de Spanjaard te hard gereden en dat hij een boete kreeg. Daarbij namen ze ook nog geld van de Duitser 'in beslag', omdat dit volgens hen wel vals zou kunnen zijn. Toen de Spanjaard en de Duitser onraad roken en 112 wilden bellen, gingen de nepagenten er snel vandoor met het geld. De buitenlanders noteerden het signalement van de nepagenten en het kenteken van hun auto en op die manier kwam de politie op het spoor van de twee verdachten. Het vermoeden bestaat dat het tweetal nog diverse andere malen op soortgelijke wijze heeft gewerkt en buitenlandse bestuurders zo geld afhandig heeft gemaakt. Op vier adressen in Lelystad, Etten-Leur, Gilze en Breda hebben rechercheurs van het district Bergen op Zoom, waar deze zaak draait, zoekingen gedaan. Auteur: Andre van den Hul

Soortgelijke berichten

Politie arresteert ?supermarktbriefjes-oplichter?
Apeldoorn woensdag 22 april 2015

Motoragent arresteert kettingzaagdief
Breda donderdag 17 juli 2014

Politie arresteert dronken amokmaker
Tilburg zondag 25 oktober 2015

Politie arresteert aanrander
Venray donderdag 30 oktober 2014

Nepagenten doen poging woningoverval
Diemen dinsdag 15 oktober 2013

Politie waarschuwt voor nepagenten
Culemborg dinsdag 03 maart 2015

Drie nepagenten aangehouden
Amsterdam woensdag 15 oktober 2014

Opgelicht door nepagenten
Marknesse vrijdag 12 juni 2015

Oplichting door nepagenten
Hoofddorp woensdag 10 juni 2015

Nepagenten nemen man auto af
Dordrecht vrijdag 12 december 2014

kaart

kaart
De lokatie van het bericht is automatisch verkregen. Het kan dus zijn dat het bericht op deze kaart afwijkt van de echte lokatie.

Meer politieberichten uit de regio